Persoonlijke informatie op oude harde schijf

Mensen gaan achteloos om met persoonlijke informatie op bijvoorbeeld USB-sticks en harde schijven. Als zij deze afdanken vergeten zij vaak de data te wissen. Dat blijkt uit een onderzoek van het Britse Information Commisionerís Office (ICO).

65% van de Britse volwassenen verkoopt hun telefoon, computer of laptop tweedehands of geeft deze weg aan een ander persoon. Vaak staat daar nog persoonlijke informatie op. De ICO liet 200 harde schijven, 20 USB-sticks en 10 telefoons via veilingsites en computerbeurzen aanschaffen om deze te analyseren.

Persoonlijke gegevens

Hieruit bleek dat 11% van de harde schijven persoonlijke informatie bevatte. Er werden maar liefst 34.000 bestanden gevonden met onder meer bankgegevens, sollicitaties, medische gegevens, familiefotoís, geboortecertificaten en bedrijfsplannen.

Fraudeurs

ICO roept daarom ook op om beter op de data te letten die men op harde schijven opslaat. Het is uiterst belangrijk om bij doorverkoop of bij het weggooien van harde schijven de data te wissen gebeurt dit niet, dan kunnen gegevens kunnen op deze manier makkelijk in verkeerde handen vallen en wordt men een eenvoudig doelwit voor fraudeurs.

Deze handige workshop van Computer Idee helpt je met het opruimen van de harde schijf.[Via: ICO]