Discovery HD bij UPC van start


UPC is de eerste Nederlandse tv-aanbieder die het HD-kanaal Discovery HD gaat doorgeven. Op dit moment wordt bij alle Nederlandse tv-aanbieders het HD-kanaal Discovery HD Showcase doorgegeven.

Discovery biedt vanaf november 2006 al een HD-kanaal voor de Nederlandse tv-markt aan. In eerste instantie was dit een HD-simulcast van de programmering van Discovery Channel. Maar omdat er nog te weinig native HD-programma’s beschikbaar waren vormde Discovery het HD-kanaal in januari 2010 om tot Discovery HD Showcase. Men liet daarbij de bestaande programmering van Discovery Channel los en creëerde een nieuw HD-kanaal waarop alleen programma’s in native HD te zien.

Weer HD-simulcast Discovery Channel
Nu meer dan twee jaar later gaat Discovery weer een HD-simulcast van Discovery Channel voor de Nederlandse markt beschikbaar stellen. Dit kan het mediabedrijf doen omdat in de afgelopen jaren is geïnvesteerd in het produceren van tv-programma’s in native HD-kwaliteit. Hierdoor kan men vrijwel de gehele programmering van Discovery Channel via Discovery HD in native HD aan de Nederlandse HD-kijker aanbieden. UPC gaat Discovery HD vanaf 15 mei in plaats van Discovery HD Showcase doorgeven.


National Geographic Channel eerder
Discovery Channel volgt hiermee het voorbeeld van National Geographic Channel. Deze besloot in september al van National Geographic Channel een HD-simulcast van het al langer bestaande SD-kanaal te maken. Voor september had National Geographic Channel een afwijkende programmering omdat niet alle programma’s die op de SD-variant werden uitgezonden in native HD-kwaliteit beschikbaar waren.