Slam FM Koninginnedag ook op televisieHet Koninginnedagfeest van Slam FM in Amsterdam is dit jaar ook op televisie te volgen. Van 12 tot 20 uur zijn alle optredens live op Slam TV te zien. Daarnaast is het feest voor alle digitale abonnees van Ziggo en UPC te volgen op het evenementenkanaal. Dit is kanaal 13 bij Ziggo en kanaal 14 bij UPC.

Slam FM is dit jaar het enige landelijke radiostation dat met een feest aanwezig is in de hoofdstad. De gemeente Amsterdam voert sinds dit jaar een beleid waarbij alle grote feesten uit de binnenstad geweerd worden. Eerder zorgde dit ervoor dat grote zus Radio 538, verantwoordelijk voor het populaire feest op het Museumplein, besloot om dit jaar helemaal geen Koninginnedag feest te organiseren.


Slam FM staat dit jaar niet op het Rembrandtplein, maar op de kop van het Java-eiland. Dit is een slordige drie kilometer lopen vanaf het Centraal Station. Optredens zijn er dit jaar van Ferry Corsten, Afrojack, Sander van Doorn, Quintino, DJ Jean, The Partysquad, Vato Gonzalez en MC Tjen, Sidney Samson, Kraantje Pappie, Shermanology, Nicky Romero, R.I.O. ft. U-JEAN en Lange Frans.


Radio.NL is dit jaar aanwezig bij Slam FM om een uitgebreide fotoreportage te maken. Foto’s van Koninginnedag 2011 zijn vanaf hier te bekijken. [RS/Radio.NL]