Anneke Grönloh gevraagd voor rol in tv-serieAnneke Grönloh is gevraagd om een rol te spelen in een nieuwe dramaserie op televisie. Dat vertelt de zangeres maandag in de Telegraaf. Enkele jaren geleden maakte Grönloh haar acteerdebuut in de film Ver van Familie. “Ik ben gevraagd om in een nieuwe dramaserie ook een rolletje voor mijn rekening te nemen. Dat lijkt me ontzettend leuk om te doen. Op dit moment zijn we samen met de productie de agenda’s en draaischema’s aan het bekijken“, laat ze weten.

Grönloh hoopt dat het lukt. “Ik heb het de komende periode namelijk behoorlijk druk met optredens en concerten en dat moet natuurlijk wel te verenigen zijn met de opnames van de serie.”

Acteren voelt haar niet onnatuurlijk aan. “Ik denk dat een goede zangeres ook altijd een beetje een actrice moet zijn. Als je de emotie van een lied moet overbrengen betekent dat immers ook dat je in een soort rol moet kruipen. Natuurlijk blijf je daarin wel veel meer jezelf, anders zou de emotie niet oprecht zijn.”

De nieuwe rol is op haar lijf geschreven. “Deze rol betreft die van een Indische oma; dus daarin kan ik ook behoorlijk mezelf blijven! Ik hoop dan ook vurig dat we er met de agenda’s uitkomen.”