'Drive By' meest gedraaide plaat op de radio


'Drive By' van Train was in april 2012 het meest gedraaide nummer op de landelijke Nederlandse radiostations. De plaat was in deze maand 659 keer te horen op de landelijke publieke en commerciŽle zenders volgens. Dat blijkt uit de gegevens van SoundAware.

'Drive By' is de 1e single van alweer het 6e album California 37. De single staat momenteel in de top 10 in Nederlandse hitlijsten zoals de Nederlandse Top 40 en de 3FM Mega Top 50.


In de Top 100 staan verder 20 artiesten van Nederlandse herkomst: 12 Nederlandstalige platen en 18 Engelstalige platen. 'The Rush Of Life' van VanVelzen is hiervan de grootste hit op de 23e positie. De Top 100 wordt verder gedomineerd door buitenlandse artiesten. Universal Music is marktleider met maar liefst 19 noteringen in de Top 100, EMI Music volgt met 15 noteringen.


SoundAware meet en rapporteert dagelijks het muziekgebruik op de Nederlandse publieke en commerciŽle zenders, ondermeer in opdracht van de Stichting Nederlandse Top 40, diverse mediabureau's, platenmaatschappijen en radiostations. [Radio.NL]