Simpel biedt belabonnement voor huisdier

Telecomprovider Simpel komt met een wel heel aparte abonnementsvorm. Vanaf 7 mei 2012 kun je een speciaal belabonnement met bijbehorende telefoon aanschaffen gericht op je huisdier.

Volgens Simpel blijkt uit een klantonderzoek dat Nederlanders hun huisdier vooral missen als ze op vakantie zijn. Baasjes die op vakantie zijn en hun huisdier erg missen kunnen dan gebruik maken van dit nieuwe abonnement. Het lijkt hier om een publiciteitsstunt te gaan maar volgens Marketing manager Brigitte Hop gaat het hier absoluut niet om een grap. Simpel ontwikkelde een speciale telefoon met alleen vier grote bedieningsknoppen waarop foto’s van de baasjes te zien zijn. De hond of kat moet een van deze knoppen indrukken om met het baasjes contact te kunnen maken.

Ringtone

De ringtone is vooraf opgenomen en kan bijvoorbeeld de stem van het baasje zijn die de naam van de hond of kat roept. Dankzij een ingebouwd scherm met camera kunnen huisdier en baasje contact met elkaar hebben. Alleen het baasje heeft de mogelijkheid om op te hangen. De telefoon is te bevestigen aan de bench of kooi of in een speciale standaard te plaatsen. Op de website van Simpel is een afbeelding van de telefoon te zien.

Over de kosten en de looptijd van het abonnement is nog niets bekend