Overleg Apple en Samsung vol taboes

Op maandag 21 mei begint het tweedaagse overleg tussen Apple en Samsung over de jarenlange juridische conflicten tussen de twee bedrijven. Beide partijen komen met opvallende eisen.

Het is de bedoeling dat de bestuursvoorzitters van beide partijen dit overleg gebruiken om het een en ander op te lossen. Mocht dit niet lukken, dan komt er een rechtszaak. Vandaag werden de eisen van beide partijen bekend.

In de rechtbank wordt gebruikgemaakt van Samsung-beeldschermen. Apple wil dat het logo van deze beeldschermen afgeplakt wordt. Het zou de jury kunnen beļnvloeden. Verder mag niet gesproken worden over de werkomstandigheden in Chinese fabrieken en mag niet verwezen worden naar quotes uit de biografie van Walter Isaacson over Steve Jobs. Vooral de quote waar Jobs gezegd zou hebben Android te willen vernietigen ligt waarschijnlijk gevoelig.

Samsung wil onder andere niet dat Apple gebruikmaakt van teksten op nieuwssites en blogs waar een vergelijking gemaakt wordt tussen beide producten. Gezien dit eisenpakket lijken de bedrijven met de rug naar elkaar te staan.