Internet Explorer maakt een comeback en is opnieuw aan het groeien. In april gebruikte meer internetters een van de browserversies van Microsoft dan de maanden ervoor. Firefox is hier slachtoffer van.

Het aandeel van IE daalde vorig jaar fors van 56,7 procent naar 51,87 procent. De browser herpakte zich dit jaar en heeft inmiddels terrein heroverd door te groeien naar 54,09 procent. De nieuwste gegevens van analysebureau Net Analysis laten deze groei van het marktaandeel van IE zien.

Chrome belaagt Firefox
Op grote afstand van Internet Explorer zit Firefox op de tweede plaats met 20 procent van de websurfers. Googles browser Chrome maakt na een lichte daling opnieuw een groei door. De software bezit nu een marktaandeel van 19 procent en hijgt in de nek van browser Firefox.

Van januari tot maart daalde het voorheen gestaag groeiende marktaandeel van Chrome. In april steeg het aantal wereldwijde gebruikers van Googles surfprogramma weer en nu is de software één procent verwijderd van Firefox.

Browseroorlog nog lang niet gestreden
De groei van zowel Internet Explorer als Chrome laat zien dat de browserstrijd nog lang niet gestreden is. Het stijgende gebruik van beide browsers lijkt voornamelijk ten koste te gaan van Firefox. Mozillas alternatief is in minder dan een jaar tijd gedaald van 22,9 naar 20 procent.