Landskampioenschap Ajax houdt televisiezenders in greep


De 31-ste landstitel van de Amsterdamse voetbalclub Ajax houdt veel Nederlandse televisiezenders in de greep. Of het nu om landelijke, regionale of lokale tv-zenders gaat, Ajax vult het televisiescherm veelvuldig.

De Amsterdamse lokale omroep AT5 besteedt aandacht aan de landstitel van de Amsterdammers en zal direct na het veroveren van de voetbaltitel met live-verslagen van het kampioensfeest de programmering vullen. Ook de regionale tv-zender RTV Noord-Holland is in de ban van het kampioenschap van Ajax. Op de radio is een live-verslag van de wedstrijd te beluisteren. Op televisie zijn sfeerimpressies vanuit de Amsterdamse binnenstad en rond de Amsterdam ArenA te zien.

Studio Sport en Pauw en Witteman
Op de landelijke publieke tv-kanalen kan men vanaf 22.00 uur op Nederland 1 een extra lange ingelaste uitzending van NOS Studio Sport bekijken. Hierin zijn samenvattingen van alle wedstrijden uit de Eredivisie te zien, waaronder de kampioenswedstrijd Ajax Ė VVV. Aansluitend staat de talkshow Pauw en Witteman vanaf 23.25 uur voor een groot deel in het teken van de landstitel van Ajax. Gasten zijn onder meer Ajax-fans Peter R. de Vries, Viggo Waas en Martin Koolhoven. Voordat het feestgedruis in de studio en in de binnenstad van Amsterdam kan gaan losbarsten, moet Ajax vanavond in de Amsterdam ArenA minimaal gelijkspelen tegen VVV.


Huldiging Ajax live op televisie
De officiŽle huldiging van Ajax is donderdagavond bij de Amsterdam ArenA. Natuurlijk doen lokale omroep AT5 en regionale omroep RTV Noord-Holland live verslag hiervan. Landelijk is de huldiging van Ajax tussen 19.00 en 20.30 uur via actualiteitenzender Radio 1 te volgen. Voor een extra aflevering van NOS Langs de Lijn staan verslaggevers Ragnar Niemeijer en Jeroen de Jager bij de Amsterdam ArenA, waar het kampioensfeest is. Een live stream van de huldiging is te zien op NOS.nl en verslaggever Joep Schreuder maakt reportages voor televisie, Deze reportages worden in latere uitzendingen van actualiteitenprogrammaís en het sportprogramma Studio Sport uitgezonden.