Documentaire Pierre van Hooijdonk bij RTL7

RTL 7 brengt maandag (7 mei) de documentaire ‘Pierre van Hooijdonk – Het Laatste Gevecht’. Samensteller en regisseur Emile Schelvis heeft jarenlang de topspits van onder meer NAC Breda, Celtic, Feyenoord, Benfica, Nottingham Forrest, Vitesse, Fenerbahce en het Nederlands elftal van nabij gevolgd. RTL 7 zal de documentaire tussen 22.30 en 23.30 uur uitzenden.

Tijdens zijn loopbaan was Pierre van Hooijdonk een doelpuntenmachine die als geen ander liet zien waartoe instelling en investering kunnen leiden. Hij oefende eindeloos op zijn vrije traptechniek, wat meerdere malen het verschil tussen winnen en verliezen voor zijn club betekende.


Met Oranje eindigde hij als vierde op het WK van 1998. In 2002 werd hij topscorer van de Eredivisie en van de UEFA Cup en won hij de UEFA Cup met Feyenoord.


Ook is er aandacht voor zijn buitenlandse avonturen met de vele triomfen. Zo heeft hij in Istanbul de status van volksheld opgebouwd. Uiteraard komt ook zijn jeugd in het West Brabantse Steenbergen aan de orde, waar hij als enige donkere jongen in een verder geheel blanke gemeenschap opgroeide. In 2007 stopte Pierre als profvoetballer. Radio.NL]