KPN: upgrade naar Android 4.0 veroorzaakt crashes

KPN adviseert klanten met een Samsung Galaxy SII de laatste upgrade van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) niet uit te voeren. Er zijn al verschillende toestellen gecrasht door de upgrade.

Er zijn flinke problemen ontstaan bij klanten van KPN en dochterbedrijf HI bij het uitvoeren van de upgrade naar de laatste Android-versie op de Samsung Galaxy SII. Op de website van de consumentenbond stromen de meldingen binnen van leeglopende accu's, vertraagde besturingssystemen tot berichten van volledig gecrashte toestellen.

Dringend advies
KPN adviseert zijn klanten dan ook dringend de upgrade niet uit te voeren. De provider heeft op zijn forum inmiddels aangegeven dat de Android-upgrade de oorzaak is van de problemen en meldt: "KPN vind het heel vervelend dat dit heeft plaatsgevonden en Samsung is hard bezig om dit probleem op te lossen. Samsung geeft aan dat het probleem naar verwachting in de loop van volgende week is opgelost." De consumentenbond heeft het advies van KPN overgenomen.

De provider komt ook met instructies voor mensen de upgrade al hebben uitgevoerd op hun Galaxy SII en tegen problemen zijn aangelopen. Zij worden gevraagd met hun toestel naar een van de KPN Business Center filialen te komen, alwaar het toestel zal worden teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Het maken van een back-up is - indien nog mogelijk - dus noodzakelijk.

Harde reset
Voor klanten die niet in de gelegenheid zijn om naar een filiaal te komen en willen bellen, heeft KPN de volgende mededeling : "Wij adviseren om niet te bellen naar een KPN Business Center, de kans is zeer groot dat de telefoon niet wordt opgenomen. Dit vanwege het feit dat ze het erg druk hebben met klanten van dienst te zijn met de reset." Wat over blijft is een zogenoemde Hard Reset, waarbij door meerder knoppen ingedrukt te houden het systeem een reboot kan maken