Toen Was Geluk Heel Gewoon in de bioscoopDe komedieserie Toen Was Geluk Heel Gewoon, jarenlang een hit bij de KRO, krijgt een vervolg in de bioscoop. De film wordt geproduceerd door Infinity Film en Omroep MAX is coproducent. Dat heeft de organisatie donderdag laten weten. MAX-directeur Jan Slagter is blij met het vervolg. “De comedyserie was een groot succes en voor MAX een goede reden om de kijkers thuis nog één keer de mogelijkheid te bieden hiervan te genieten. De familiefilm gaat verder waar de serie is gestopt.“

Toen Was Geluk Heel Gewoon was ruim zestien jaar op de buis en telde in totaal 229 afleveringen. Gerard Cox, Joke Bruijs, Sjoerd Pleijsier en Huib Rooymans zullen ook in de bioscoopfilm hoofdrollen vertolken.

De film speelt zich af in 1974, het jaar waarin de karakters in de televisieserie waren beland toen de serie stopte. Het Nederlandse voetbalelftal heeft zojuist de heroïsche WK-finale verloren van aartsrivaal West Duitsland. Het hele land is in rouw en Jaap Kooijman gooit uit pure frustratie de splinternieuwe kleurentelevisie uit het raam.

In het voorjaar van 2013 draait de film in de bioscopen.