KX Radio viert verjaardag McCartney met marathon

Op 18 juni wordt ex-Beatle Paul McCartney 70 jaar. De Avro wil de verjaardag van één van de meest succesvolle en invloedrijke popartiesten ter wereld niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom brengt de omroep via haar nieuwe webradiostation KX Radio een 24-uurs marathon met veel unieke muziek van Paul McCartney.

De aandacht voor Sir Paul wordt al op zondag 17 juni op Radio 2 afgetrapt. Daar zijn van 18 tot 20 uur highlights te horen uit het eerste jaar van deze langlopende reeks shows. Maandag 18 juni begint de 24-uurs marathon om 00.00 uur op KX Radio.


Fans van het eerste uur en Avro-deejays Koop Geersing en Arjan Snijders maken al langer dan een jaar bijna wekelijks podcast van hun held. Ze bespreken ook kritisch wat ze niet waarderen in de soms wat overijverige en zelfingenomen muzikant. Liefde en passie voor muziek staan echter centraal, zoals in alle Avro radioshows.


Over het waarom van deze lange dag Sir Paul zegt Arjan Snijders: "Omdat we gek van z’n muziek zijn maar ook sommige liedjes niet kunnen uitzitten, is het zeker geen jubelzang. We willen alle facetten van de man belichten, de goede en de stomme. Wie de dag luistert, leert wat Macca nog meer heeft gemaakt dan mierzoete ballads en weet waar de krentjes in zijn enorme oeuvre te vinden zijn." [Radio.NL]