Probleem Android 4 op Galaxy SII bij alle providers

De Consumentenbond heeft Samsung gevraagd zo snel mogelijk te komen met een oplossing voor het update-probleem met Android 4. De Galaxy S II kampt met kuren. Klanten van alle providers hebben last.

KPN adviseerde klanten van het eigen bedrijf en van dochter Hi donderdag om de update naar Android 4 niet uit te voeren als die klant bezitter is van de Galaxy S II. Een navolgende oproep van de Consumentenbond aan smartphonebezitters om zich te melden bij klachten, leverde ook veel reacties op van klanten van andere telecomproviders.

Dat was voor de Consumentenbond aanleiding om via telefoon en email bij de Nederlandse vestiging van Samsung te vragen naar een verbeterde update van Android 4, niet alleen toegesneden op kPN-klanten, maar voor klanten van alle providers. "We wachten nu eigenlijk op een reactie van Samsung", zegt Babs van der Staak, woordvoerster van de Consumentenbond. "Zij beraden zich op de situatie." In eerste instantie adviseerde Samsung KPN-klanten om naar de winkel te gaan waar de Galaxy S II was gekocht voor een software-update.

Telco's reageren verdeeld
Volgens de Consumentenbond reageren de telecomoperators in Nederland verdeeld. "KPN adviseert om de update niet uit te voeren. KPN-klanten met problemen kunnen met hun toestel naar een KPN business center. T-mobile zegt een reactie van Samsung af te wachten, Vodafone zoekt de problemen uit", zo stelt de bond.

De problemen op de Samsung Galaxy S II doen zich voor na de installatie van Ice Cream Sandwich. De batterij loopt sneller leeg en het toestel kan zelfs uitvallen.