Nieuwe afleveringen Planet Earth op BBC One

Een nieuwe serie afleveringen van de bekroonde en succesvolle BBC-natuurserie Planet Earth is vanaf 6 mei elke zondagavond op het tv-kanaal BBC One te zien. Op BBC One HD wordt Planet Earth in native HD-kwaliteit uitgezonden.

De Britse publieke omroep BBC heeft een nieuwe serie van Planet Earth Live nog nooit zo groot opgezet. Het is wereldwijd in meer dan 140 landen gelijktijdig wereldwijd via tv-zenders van de BBC en interactieve platformen uitgezonden.

Wereldwijde natuur centraal in Planet Earth
In de nieuwe serie van Planet Earth zijn opnames uit vijf werelddelen die gemaakt zijn in zes verschillende tijdzones te bekijken. Daarbij maken de makers van Planet Earth gebruik van de allernieuwste filmtechnieken waarbij men onder meer betere close-up beelden in de beste HD-kwaliteit kan tonen.


Planet Earth geeft dieren de hoofdrol
Niet de mens maar de dier krijgt in Planet Earth de hoofdrol. Of het nu gaat om baby-olifantje in Kenya, zwarte beren in Minnesota of macaque apen in Sri Lanka. Wellicht het meest indrukwekkend worden de beelden van de grijze walvissen in de Stille Oceaan. De makers van de wereldwijd bejubelde BBC-natuurserie Frozen Planet brengen Planet Earth Live nu in beeld.


BBC One en BBC One HD
In Nederland en BelgiŽ is Planet Earth Live vanaf zondag 6 mei elke week vanaf 20.50 uur op BBC One en BBC One HD te bekijken. BBC One wordt door vrijwel elke tv-aanbieder doorgegeven. BBC One HD is niet bij elke tv-aanbieder te bekijken. Via de satelliet kunnen BBC One en BBC One HD ongecodeerd via de Astra2-satelliet op 28,2 graden oost bekeken worden. Hiervoor is geen abonnement bij welke tv-aanbieder dan ook nodig.