Anderhalf miljoen kijkers voor 5 mei-concert

Ruim anderhalf miljoen mensen hebben zaterdagavond naar het 5 mei-concert aan de Amstel gekeken. De afsluiting van Bevrijdingsdag staat hiermee op de derde plaats in de top 25 van de best bekeken programma's van zaterdag. Onder anderen Sabrina Starke, Guus Meeuwis en Karin Strobos traden op tijdens het concert aan het water.

Zij traden op met het Noord Nederlands Orkest, koningin Beatrix was zoals ieder jaar aanwezig bij het evenement.


Het concert moest het afleggen tegen Jongens Tegen de Meisjes. Naar het programma met Tijl Beckand en Chantal Janzen keken ruim 1,6 miljoen mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Voor het achtuurjournaal bleven meer dan 1,9 miljoen mensen thuis, en het is hiermee het best bekeken programma van de dag.


Paul de Leeuw deed het iets beter dan vorige week, naar Pau!l keken 1,2 miljoen mensen. Op Iedereen Is Gek op Jack stemden minder mensen af dan een week eerder, de komedie trok 1,3 miljoen kijkers. SBS-programma Wat Schat Je? staat met 417 duizend kijkers op de laatste positie van de top 25 van best bekeken programma's van zaterdag. [Novum/Radio.NL]