Windows Marketplace krijgt uitstel van executie

Windows Marketplace, de app-winkel voor toestellen met het oude Windows Mobile, blijft langer dan gepland open. Eerder zou de app-winkel op 9 mei de deuren voorgoed sluiten. Dat wordt nu 17 mei.

Gebruikers kunnen tot deze datum nog apps bijwerken en daarna is het voorgoed afgelopen met de winkel. Dat maakt Microsoft bekend via een aankondiging op de oude app-store. Waarom de digitiale winkel een week langer openblijft, is niet bekend. Microsoft was niet bereikbaar voor commentaar.

Apps opnieuw downloaden
De softwaregigant richt zich nu volledig op de ontwikkeling van Windows Phone 7 en hoger. Dit besturingssysteem is in Nederland vooral bekend van Nokia's smartphone Lumia. De komst van het vernieuwde Windows Phone vorig jaar bespoedigde het einde van het toch al kwakkelende besturingssysteem Windows Mobile.

Als consumenten met een toestel met Windows Mobile 6,5 of lager hun telefoon resetten, is er geen mogelijkheid om apps via een centrale portal binnen te halen. De softwaremaker adviseert klanten dan gekochte apps via de ontwikkelaar opnieuw te downloaden.