RockHits Top 500 op Radio Veronica


Radio Veronica is dinsdag weer gestart met een nieuwe lijst. De 'RockHits Top 500' is tot en met vrijdag 11 mei te horen op de radiozender waar vooral muziek uit de jaren 80 en 90 te horen is. Luisteraars worden een dag later, op zaterdag 12 mei, nog een keer op de RockHits Top 100 getrakteerd, tussen 08.00 en 18.00 uur.

Sweet Child 'O Mine van Guns N’ Roses is volgens luisteraars van Radio Veronica de allerbeste rock hit ooit gemaakt. Het rocknummer kreeg voor de RockHits Top 500 de meeste stemmen en is daarmee de nummer één van deze lijst. Hiermee verslaat Guns N’ Roses de nummer 1 van de eerste editie van de RockHits Top 500: Nirvana’s Smells Like Teen Spirit.


De top 5 ziet er als volgt uit:
1 Guns N’ Roses - Sweet Child 'O Mine
2 Nirvana - Smells Like Teen Spirit.
3 U2 - One
4 AC/DC - Thunderstruck
5 Kings of Leon - Sex on fire


U2 is met 17 hits de rockband met demeeste aantal noteringen in de lijst. De mannen van Golden Earring verslaan alle andere Nederlandse rockbands: met 10 hits blijft het de succesvolste rockband van eigen bodem. De hits die onlangs nog in de Top 40 stonden en de RockHits Top 500 hebben gehaald zijn Coldplay met Paradise en When We Stand Together van de Amerikaanse rockband Nickelback. [Radio.NL]