Ziggo start met muziekkanaal Ziggo Xite


Mediabedrijf Ziggo lanceert in samenwerking met Xite een nieuw muziekkanaal dat de naam Ziggo Xite krijgt. Alle abonnees van Ziggo kunnen naar dit nieuwe muziekkanaal via digitale televisie van Ziggo kijken.

Ziggo Xite maakt namelijk vanaf 15 mei onderdeel van het standaard TV pakket van Ziggo uit. Het is te vinden op voorkeuzepositie 23 in de zenderlijst. Ziggo noemt de samenwerking met Xite op muziekgebied bijzonder. Spil van de samenwerking is de muziektempel Ziggo Dome dat in juni met een concert van Marco Borsato de deuren officieel opent.

Optredende artiesten Ziggo Dome
Xite opent in het Ziggo Dome een permanente ruimte in Club Ziggo. Artiesten die in de Ziggo Dome optreden zullen voor interviews en muzieksessies deze studio bezoeken. Beelden hiervan worden op het muziekkanaal Ziggo Xite uitgezonden. In de Ziggo Dome treden in de komende maanden onder meer Madonna, Lady Gaga, Sting en George Michael op.


De nieuwste hits op Ziggo Xite
Ziggo Xite toont 24 uur per dag de beste en nieuwste hits. Het geeft je daarnaast impressies van concerten, feesten en festivals. Ziggo zegt het volgende over de nieuwe samenwerking met Xite: "Ziggo wil een bedrijf zijn dat informatie, beleving en entertainment brengt. Het streven is om klanten zoveel mogelijk beleving te geven, waarbij muziek een belangrijke rol speelt. De samenwerking met Xite en de Ziggo Dome, het geven van concerten in Club Ziggo, concertregistraties op het Ziggo You Tube kanaal en extra aandacht voor muziek op het VoD-platform, zijn daar voorbeelden van.


Xite ook bij Caiway en UPC
Xite is geen onbekende in het Nederlandse tv-landschap. Sinds 2008 is Xite als muziekkanaal al bij UPC en Caiway te bekijken. Een jaar later heeft het bedrijf Muziek on Demand gelanceerd, dat voor UPC-kijkers beschikbaar is. Xite blijft met een eigen muziekkanaal bij deze Nederlandse aanbieders en het Belgische Telenet aanwezig. Het nieuwe muziekkanaal Ziggo Xite is echter alleen bij Ziggo beschikbaar.