Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Добавяне на кръгов конвертор към основни

  1. #1
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Добавяне на кръгов конвертор към основни

    Напоследък ми се върти идея да добавя конвертор за кръгова поляризация като втори и той да работи, когато мотора ми е на 39 градуса. Мисля да пазарувам от бай минтил там е най-евтино. Според мен ми трябва рейка конвертор и дисек ключ. Тази система дали ще се получи ако на 39 мие основният, антената ми е Gibertini OP-100 S. Ще мога ли да ловя стабилно trikolor и ntv + ?

  2. #2
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Разтоянието е много близко.
    Пробвай първо със някой универсален конвертор да хванеш нещо на h/v(трябва да е някъде от ляво, по ниско от основния ти). Незнам също как ще ти се сработят мотора и дисека заедно, вземи от някой приятел назаем, за да видиш(или рискувай, по-нататък все ще ти влезе в работа).

    Мойта антена е 55х65, съм залепил с тиксо конвертор до основния, хващам спъника който е точно на 6 градуса. При по големи антени ъгъла, намалява, но незнам колко, Може да се наложи да ползваш конвертори с малки глави.

    ПС: Задължително после да качиш снимки.

  3. #3
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн

    Там поляризацията е кръгова (l и r) точно това е идеята - да сложа конвертор който се използва само за няколко спътника и да си използвам моя за стандартните, като се има в предвид че той не става за търсените 2 оператора. На въпросният спътник има два от най-добрите руски оператори, така че си заслужава. Има и комбинирани конвертори за двете поляризаций но сумата е солена. За жалост такива конвертори не се срещат често така че на заем няма от къде да взема. За това пиша с желание някой който е изпробвал да сподели

  4. #4
    Senior Member veskop's Avatar
    Join Date
    20-03-2005
    Location
    Bulgaria
    Posts
    118
    Uploads
    12

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Там поляризацията е кръгова (l и r) точно това е идеята - да сложа конвертор който се използва само за няколко спътника и да си използвам моя за стандартните, като се има в предвид че той не става за търсените 2 оператора. На въпросният спътник има два от най-добрите руски оператори, така че си заслужава. Има и комбинирани конвертори за двете поляризаций но сумата е солена. За жалост такива конвертори не се срещат често така че на заем няма от къде да взема. За това пиша с желание някой който е изпробвал да сподели
    Оранжевия е кръговия...Излезе целия W7...около 230 канала.Сигнала е 11.5-12.5дб.На снимките антената е на позиция 36+39,като е изцедена за 36,а излиза и 39 с компромис (на 80% сигнал)


  5. #5
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Получило се е супер отлично изпълнение и благодаря за снимките.

    С антена като моята ще се хваща ли всичко нормално, както виждам твоята е малко по голяма?

  6. #6
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн

    Това ти казвам, на същия спътник има и v/h, пробвай с обикнкновен конвертор да хванеш тях.

    При мене, с 2 залепени заедно конвертора хващам спътника който е на 6 градуса от основния, но мойта антена е по малка. Тебе може и да те огрее за 3 градуса.

    Пробвай, от лявата страна, малко по ниско. Ако имаш достъп до антената де.
    Може и отдясно, малко над основния. Там трябва да търсиш тюрксат.
    Или с други 2 спътника, при които имаш достъп до конверторите. За да си направиш сметка, на колко градуса най близко могат да работят на твойта антена.


    Иначе трябва да си го нагласиш по някой по далечен спътник.
    Но според мен, на твойта антена ще се хванат на точно 3 градуса.

  7. #7
    Senior Member veskop's Avatar
    Join Date
    20-03-2005
    Location
    Bulgaria
    Posts
    118
    Uploads
    12

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Quote Originally Posted by turbopower View Post
    Получило се е супер отлично изпълнение и благодаря за снимките.

    С антена като моята ще се хваща ли всичко нормално, както виждам твоята е малко по голяма?
    антената е Триакс 110,линейния конвертор е Триакс а кръговия е GI-121 (0.1db )Линейния е на фокус,а кръговия е залепен максимално,като според мен идва през 3.5-4 градуса,защото облъчвателите са големи...През 3 градуса точно ще стане евентуално с АЛПС,имах под ръка,но той дава по-лоши резултати от триакса и не ми се слагаше.Кръговия се слага отляво,както е при мен,за да излезе 39+36 без да местиш антената,иначе ако се сложи обратно също не е проблем,но просто там няма да има приемане от 2 спътника,на 32 градуса няма нищо...евентуално 31.5,ама тогава трябва да се остави разстояние м/у 2та конвертора,което не е "оферта" ....

  8. #8
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн

    Колега аз искам да гледам само въпросните 2 руски оператора на кръгова поляризация, нищо друго не ме интересува на 36 Е. По точно обяснено, може на h и v да работят на r и l не, това съотвено ми разваля начинанието. Антената ми е малко по малко от Весковата, така че ако той лови с запас при мен би трябвало да е с една идея по малко и да се получи.

  9. #9
    Senior Member dstb's Avatar
    Join Date
    11-10-2011
    Location
    Eastern urope
    Posts
    321
    Uploads
    1

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Quote Originally Posted by veskop View Post
    антената е Триакс 110,линейния конвертор е Триакс а кръговия е GI-121 (0.1db )
    Как точно се връзват мотор и дисек?
    И с две думи, имали, и какви проблеми има като работят заедно?

  10. #10
    Super Moderator turbopower's Avatar
    Join Date
    02-07-2011
    Location
    Somewhere between the Streams
    Posts
    3,512
    Uploads
    112

    Re: Добавяне на кръгов конвертор към основн&am

    Quote Originally Posted by veskop View Post
    антената е Триакс 110,линейния конвертор е Триакс а кръговия е GI-121 (0.1db )
    Сигнала ти с запас ли е на всички транспондери (все пак мотора влошава силата и мулти фийд към него не знам как ще бъде)? Информацията за конвертора е много ценна

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 06-01-2012, 21:22:04
  2. Replies: 20
    Last Post: 21-12-2011, 00:04:49
  3. Replies: 0
    Last Post: 30-08-2011, 16:22:03
  4. Replies: 14
    Last Post: 21-05-2009, 18:36:15

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •