Open source OS Tizen in actie (video)

Het nieuwe open source besturingssysteem voor mobiele apparaten Tizen is op een ontwikkelaarsconferentie gedemonstreerd. Het OS draait in de video op een onbekend demotoestel.

De video is geschoten op de Tizen Developer Conference die nog tot en met morgen in San Francisco wordt gehouden. Technologiesite The Handheld Blog, die uitsluitend schrijft over MeeGo en Symbian, was erbij en maakte opnames van het nieuwe OS.

Tizen lijkt op Android-skin TouchWiz
Het toestel waar Tizen op draait is een demo-apparaat dat bedoeld is om de grafische interface van het systeem te testen. Producent Samsung gaf dit testtoestel aan ontwikkelaars. De interface van Tizen lijkt sterk op Samsungs Android-skin TouchWiz - vooral bij de telefoon-app, contactenlijst en fotogalerij. The Handheld Blog vermoedt dat Tizen op high-end toestellen gaat draaien omdat het demotoestel een hoge resolutie heeft.

De allereerste SDK van Tizen is sinds vorige week te downloaden. Deze opvolger van mobiel besturingssysteem MeeGo wordt hoofdzakelijk ontwikkeld door Intel. Nokia heeft zich teruggetrokken uit MeeGo en Tizen wordt aan de hardwarekant gesteund door producenten Samsung, Panasonic en NEC.