KPN: Mexicaans bod is veel te laag

KPN komt met een nieuwe verklaring omtrent het bod van het Mexicaanse telecombedrijf América Móvil op een deel van haar aandelen en spreekt nu van een "substantiële onderwaardering."

De Raad van Bestuur en de Raad van Commisarissen van KPN vinden het 'ongevraagde bod' van América Móvil op 28 procent van alle aandelen veel te laag.

In een nieuwe verklaring stelt het concern dat het bod van América Móvil van 8 euro per KPN-aandeel "het bedrijf substantieel onderwaardeert". KPN gaat nadere toelichting vragen aan América Móvil en zal in de tussentijd strategische opties onderzoeken.

Eerst nog gematigd positief
Een eerdere reactie aan Reuters op het nieuws dat de Mexicaanse telecomgigant de aandelen van KPN 8 euro per stuk waard vond werd als "gematigd positief" ervaren. De koers van KPN-aandelen stond op dat moment op iets meer dan 6 euro per aandeel en KPN zag dit als "een erkenning van de onderwaardering van het bedrijf."

Maar nu zegt KPN dat ook het bod van 8 euro per gewoon KPN-aandeel ook nog flink te laag zou zijn.

Niet tegenstrijdig
KPN-woordvoerder Stefan Simons geeft een reactie op de schijnbaar tegenstrijdige berichtgeving. "De verschillen in deze verklaringen vallen wel mee. Wij waren in die eerdere reactie gematigd positief dat een ander bedrijf net als wij de aandelen meer waard vonden. De nieuwe verklaring is daar een aanvulling op."

KPN neemt het bod op 28 procent van de aandelen zorgvuldig in overweging. De volgende stap is het informeren van aandeelhouders en andere partijen omtrent de belangrijkste ontwikkelingen. De telco heeft daarbij Goldman Sachs en J.P. Morgan als financiële adviseurs in de arm genomen. Allen & Overy treedt op als juridisch adviseur.