TV Oost volledig in HD via Glashart Media


RTV Oost is de eerste regionale omroep die in Nederland volledig in HD-kwaliteit te bekijken is. Al enige tijd is RTV Oost bezig met haar tv-studio’s en interne infrastructuur volledig naar HD op te waarderen.

De komst van TV Oost HD komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar maakte de regionale omroep haar aspiraties op HD gebied al bekend. Ook toen was al bekend dat men als eerste de HD-variant van TV Oost via glasvezel zou gaan aanbieden.

Alleen via Reggefiber glasvezel
TV Oost HD is vooralsnog alleen op glasvezelnetwerken van Reggefiber beschikbaar. Dit houdt in praktijk in dat alle tv-aanbieders die tv- en radiodiensten bij dienstaanbieder Glashart Media afnemen het regionaal tv-kanaal in HD-kwaliteit gaan aanbieden. Ook heeft KPN de mogelijkheid klanten die Interactieve TV van het bedrijf afnemen en die dat via Reggefiber glasvezelnetwerken doen TV Oost in HD-kwaliteit aan te bieden.


Samenwerking met Reggefiber
Reggefiber en RTV Oost hebben nauw samengewerkt om TV Oost volledig in HD-kwaliteit te kunnen aanbieden. Het is de eerste stap in een landelijke verspreiding van TV Oost HD. Reggefiber heeft met haar glasvezelnetwerk zeker geen landelijke dekking. Op dit moment hebben 850.000 huishoudens in 150 Nederlandse gemeenten toegang tot het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Wel kan Reggefiber het aanvoersignaal van TV Oost HD naar andere Nederlandse tv-aanbieders verspreiden. In ieder geval zijn diverse partijen aan het bekijken om TV Oost HD ook via de satelliet te kunnen aanbieden.