Eerbetoon aan Beatles op Radio Noord-HollandPrecies 45 jaar geleden kwam het Beatles album ‘Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band’ uit. De plaat sloeg in als een bom, óók in Nederland. Op Hemelvaartsdag, donderdag 17 mei, zendt Radio Noord-Holland van 12.00 tot 14.00 uur het gehele album uit. Presentator Abel de Lange gaat terug in de tijd en gaat op zoek naar de verhalen achter de liedjes.

Op 1 juni 1967 kwam het album ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ uit, een album dat achteraf bezien één van de meest invloedrijke uit de popgeschiedenis is. Jan Dulles (3JS), Henk Hofstede (Nits) en vele anderen vertellen in de uitzending op Radio Noord-Holland op welke wijze dit album hen muzikaal heeft beïnvloed.


Verder in de uitzending een verslag van de 33e Internationale Beatles dag die onlangs in Hilversum plaatsvond met live muziek en sfeerbeelden van de Beatles beurs. Ook de Nederlandse band Love & Mercy geeft een eerbetoon aan kosmonaut André Kuipers. Ze spelen het nummer ‘Back at te ISS’, een eigen interpretatie van ‘Back in the USSR’. [Radio.NL]