NOS sportzomer app krijgt 12 Olympische live streams


Publieke omroep NOS geeft bezitters van de meeste internettelevisies in Nederland de mogelijkheid om tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen live naar 12 verschillende Olympische sportwedstrijden te kijken.

Via een speciale app die gratis voor diverse internettelevisieplatformen beschikbaar komt kan men zelf bepalen welk sportevenement men wilt kijken. De sportliefhebber is op deze wijze dus zelf regisseur van zijn eigen Olympische sportzender.

Samsung en Philips doen mee
De speciale sportzomer app van de NOS komt in ieder geval op de internettelevisieplatformen Smart Hub TV van Samsung en Smart TV van Philips beschikbaar. Het Smart TV-platform van Philips wordt door meer tv-fabrikanten – waaronder LG en Sharp – gebruikt. Hierdoor komt zo goed als zeker de NOS sportzomer app ook op internettelevisies van deze fabrikanten beschikbaar. De verwachting is dat Sony de app ook via Sony Entertainment Network internettelevisieplatform beschikbaar gaat stellen. Hierdoor kan men bijvoorbeeld ook via de Playstation3 spelconsole van deze app gebruik maken.


Ook op tablet en smartphone
De NOS heeft op dit moment al een app voor tablet en smartphones die van het Apple iOS en Android besturingssysteem gebruik maken. Via deze app kan men ook naar de twaalf beschikbare live streams van de Olympische Spelen kijken.


App ook na Olympische Spelen te gebruiken
De NOS sportzomer app is ook na de Olympische Spelen te bekijken. De NOS gaat dan regelmatig live streams van sportevenementen waarvoor men de internetrechten heeft aanbieden. Daarnaast worden – ook tijdens de sportzomer – de digitale publieke themakanalen Journaal24 en Politiek24 als live stream via de app aangeboden.