Canvas investeert in documentaires

Het tweede Vlaamse publieke net Canvas staat bij de liefhebbers bekend om de vele goede documentaires. Deze komen vaak bij onder meer de BBC vandaan. Canvas gaat nog meer investeren in auteursdocumentaires.

Vanaf dit najaar komt er op donderdagavond een nieuw uitzendslot dat Vlaamse en internationale auteursdocumentaires van topkwaliteit zal brengen onder de noemer De uil van athena. De zender zal daarvoor investeren in nieuwe Vlaamse auteursdocumentaires en gaat coproducties aan met onafhankelijke producenten.


Auteursdocumentaires en kwaliteit
Auteursdocumentaires zijn documentaires die de werkelijkheid niet louter registreren maar interpreteren. Ze vallen op door de grote betrokkenheid van de makers bij het verhaal of het onderwerp, door de eigenzinnige manier waarop zij van het verhaal hun eigen verhaal maken. Te denken valt aan documentaires zoals die van Louix Theroux van de BBC die ook allen op Canvas al langskwamen.


Kwaliteit is richtlijn
Canvas zal bij de kwaliteit letten op criteria zoals het zich niet te beperken tot het opsommen van de feiten, maar door daaraan hun eigen betekenis te geven aan de hand van commentaar originele esthetische beeldtaal. De uil van Athena wordt vanaf dit najaar uitgezonden op donderdagavond. De titel van het programma verwijst naar de Griekse mythologie. Canvas is in geheel Nederland en België op alle beschikbare platformen te ontvangen en heeft sinds de loskoppeling van Ketnet een volwaardige programmering.