CanalDigitaal decoders niet getroffen door HD problemen ARD en ZDF

De problemen met Duitse HD-zenders op bepaalde decoders, zoals die zich openbaarden na het starten van een groot HD-pakket via de Astra, lijken decoders van CanalDigitaal en TV Vlaanderen niet te treffen.

De problemen met het haperen van de zenders, stilstaand beeld of zelfs complete uitval doet zich in Duitsland voor op bepaalde merken als Comag en bij gebruikers in Nederland en Vlaanderen onder meer op de Homecast 2100 en Topfield 7700. De HD-zenders van ofwel ZDF ofwel die bij de ARD vandaan komen leveren dan problemen op.


Probleem niet bij ARD en ZDF


Het probleem ligt volgens de aanbieders van de signalen niet bij hun en met alle fabrikanten van apparatuur waarop problemen optreden is contact opgenomen om via nieuwe firmware de problemen op te lossen. Sommige apparatuur kan nu niet goed overweg met de nieuwste encoder apparatuur en instellingen die allemaal worden toegepast voor optimale kwaliteit volgens de laatste stand van de techniek. ARD en ZDF houden zich daarbij aan de DVB norm.


CanalDigitaal apparatuur gevrijwaard


Het lijkt er tot nu toe op dat de specifieke CanalDigitiaal en TV Vlaanderen decoders, zoals Philips modellen, juist wel goed omgaan met de nieuwe signalen. Middels de nieuwste fastscanzaplijsten kunnen al de bezitters van deze decoders dan ook probleemloos naar het nieuwe grote HD-aanbod kijken dat enkel via de satelliet beschikbaar is. Somberder ziet het eruit voor bezitters van HD-decoders waarop de Duitse HD-zenders niet ongestoord worden ontvangen, maar waarvoor wellicht geen nieuwe firmware meer zal worden gemaakt omdat deze apparaten niet meer worden ondersteund door de importeurs en/of makers.