Cornald Maas baalt niet van opvolger Reinout Oerlemans


Cornald Maas vindt het niet heel erg dat Reinout Oerlemans hem dit jaar opvolgt als presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat vertelt hij in dagblad Spits. Na slechts één jaar moet hij de presentatie van het gala alweer inleveren. ”Nou kan ik roepen dat dat jammer is – wat overigens ook wel weer meevalt omdat ik toch niet zo’n showman ben – maar daar staat tegenover dat dezelfde AVRO mij de kans geeft om weer een heel seizoen Opium te doen.“

Het becommentariëren van het Eurovisie Songfestival is een tv-klus die hem al eerder werd afgenomen. “Ik wil het allemaal niet relativeren, maar sommige dingen lukken en sommige niet. Ja, natuurlijk vond ik het commentaargeven hartstikke leuk. Dat had ik graag langer gedaan, maar je moet niet je niet als een jengelend kind gaan gedragen.”

Maas probeerde zich na het verliezen van deze baan volledig te distantiëren van het muziekfestijn. “Het is niet haalbaar gebleken. Voor mezelf niet, maar kennelijk ook niet voor de media die mij toch blijven vragen wat ik ervan vind.”

Op 26 mei is Maas juryvoorzitter in de tv-show De Andere Finale, door omroep RKK ook wel het ‘alternatieve Songfestival’ genoemd.

De show, waarin talenten van het Leger des Heils Songfestival-liedjes zingen, zal vlak voor de finale van het Eurovisie Songfestival te zien zijn.