TV Oost volledig in HD op het netwerk van Reggefiber


De regionale omroep TV Oost wordt vanaf deze maand volledig in HD doorgegeven op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. RTV Oost is de eerste regionale publieke omroep die volledig uitzendt in HD, en tot nu toe ook de enige. RTV Oost neemt al haar programma’s op met HD-camera’s, zodat het gehele televisieaanbod bestaat uit ‘Full-HD’.

Dit in tegenstelling tot veel andere omroepen, waar slechts enkele programma’s op deze manier worden geproduceerd en het overige materiaal van SD wordt omgezet in HD, waardoor de beeldkwaliteit minder is.


‘De Groote Markt 30’
Reggefiber biedt als enige exploitant de comedyserie ‘De Groote Markt 30’ aan als onderdeel van haar video-on-demand dienst. De afleveringen van de nieuwe regiocomedy zijn nergens anders terug te kijken. Vanzelfsprekend is ‘De Groote Markt 30’ te zien in HD.


Technisch directeur Jaap Hilbink van RTV Oost: ‘Wij zijn al enkele jaren druk bezig met de technische voorbereidingen om de definitieve overstap naar HD te kunnen maken. Bij de regionale omroepen zijn wij wat dat betreft inmiddels koploper. Helaas zijn veel televisiedistributeurs nog niet bereid of in staat om onze programma’s in HD aan te bieden. We zijn dan ook bijzonder blij met de mogelijkheid die Reggefiber ons nu biedt’. [Radio.NL]