Regionale tv-zender Brabant10 failliet

De regionale tv-zender Brabant10 heeft bij de rechtbank in Breda faillissement aangevraagd. Waarschijnlijk wordt eind deze week al het faillissement uitgesproken, zo meldt Omroep Brabant. De tv-zender heeft volgens betrouwbare bronnen nog tot het einde toe geprobeerd de financiele problemen te boven te komen, dit is niet gelukt.

Eigenaar van Brabant10 is de Bredase projectontwikkelaar Heja die vorige maand failliet werd verklaard. Curator Thijs Schraven weet dat het faillissement van Brabant10 is aangevraagd, maar volgens hem heeft Heja dat niet gedaan.


Heja is wel schuldeiser. Ook bij de gemeente Tilburg heeft Brabant10 de faillissementsaanvraag aangekondigd, zo is aan gemeenteraadsleden verteld. Tilburg had voor 80.000 euro programma's besteld. Slechts een kwart daarvan is uitgezonden.


Fusiezender
Brabant10 ontstond in 2008 uit een fusie van TV & Co in Breda, RTV 10 in Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. De eerste uizending van Nederlands grootste commerciŽle regionale tv-zender was op 25 april 2008.


Een jaar later ontstonden al problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. Er werkten toen 41 mensen. [Radio.NL/Omroep Brabant]