Twaalf miljoen Amerikanen zien The Voice-finale

Een publiek van 11,9 miljoen kijkers zag dinsdag hoe de 33-jarige Jermaine Paul werd gekroond tot de winnaar van de Amerikaanse The Voice. Hij treedt in de voetsporen van Javier Colon, die vorig jaar voor het oog van 11,1 miljoen kijkers het eerste seizoen won. Dat blijkt uit cijfers van Nielsen. The Voice heeft met de finale geen record behaald. De tv-show was het vierde meest bekeken programma van de avond. De serie NCIS was met 17,8 miljoen kijkers de grote winnaar.

In de commerciële doelgroep was The Voice overigens wel de nummer één. NCIS moest in deze doelgroep, 18 tot 49-jarigen, genoegen nemen met een tweede positie.

Het tweede seizoen van The Voice ging in februari in première na de Super Bowl, de finale van de National Football League. Het sportevenement werd met 111,3 miljoen kijkers de meest bekeken tv-uitzending in de Verenigde Staten ooit. The Voice trok erna maar liefst 37,6 miljoen kijkers.

De tweede aflevering van The Voice 2 trok, onder normale omstandigheden, 17,8 miljoen kijkers. Daarna daalde het kijkersaantal continu, tot een dieptepunt van 8,45 miljoen kijkers voor de eerste eliminatie-aflevering.

Het elfde seizoen van American Idol, de Amerikaanse versie van Idols, is momenteel nog in volle gang in de Verenigde Staten en trekt ongeveer 16 miljoen kijkers.

The Voice is het hitformat van John de Mol. Het programma beleefde zijn première in Nederland, op RTL 4.