Google-topman Eric Schmidt in talkshow Twan Huys


De redactie van Twan Huys is er weer in geslaagd om een zeer grote naam te strikken voor zijn talkshow College Tour. Niemand minder dan Google-topman Eric Schmidt maakt zijn opwachting in de eerstvolgende uitzending. Dat heeft omroep NTR donderdag aangekondigd. Onder leiding van Schmidt is Google ‘s werelds meest bezochte website geworden. “Als CEO van Google zorgde hij ervoor dat het internet, en daarmee de wereld, voorgoed veranderde“, aldus de redactie.

Nadat de twintigers Larry Page en Sergey Brin in 1998 het bedrijf Google inc. oprichtten, vroegen zij de ervaren Eric Schmidt in 2001 om als CEO het bedrijf te leiden. Niet alleen maakte hij van Google een grootmacht met een jaaromzet van rond de 40 miljard dollar, maar ook een prestigieuze werkgever. Zakentijdschrift Fortune riep Google dit jaar voor de derde keer uit tot ‘beste bedrijf om voor te werken’.

De redactie van College Tour belooft een bijzondere uitzending. “Ten overstaan van honderden studenten zal Eric Schmidt een kijkje achter de schermen geven van één van de meest fascinerende en invloedrijke bedrijven van deze tijd.”

Volgens de redactie komt Schmidt speciaal voor College Tour naar Nederland. De opnames vinden plaats op donderdag 24 mei.