Defensie VS blijft trouw aan BlackBerry

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie heeft zes modellen die op Blackberry OS 7 draaien veilig genoeg bevonden om door personeel in gebruik te worden genomen.

BlackBerry-maker RIM laat weten dat de nieuwe lichting modellen getest en veilig genoeg bevonden zijn na de gebruikelijke keuring door een veiligheidslab van het Amerikaanse leger. Legerofficieren en overig Defensiepersoneel kunnen nu kiezen uit de zes BlackBerry 7-modellen: de Bold (9900 en 9930), Torch (9810, 9850 en 9860) en Curve (9360).

RIM is blij
RIM meldt in een verklaring via vice-president Scott Totzke blij te zijn dat de samenwerking met Defensie een volgende stap heeft genomen. "Het leger is vorig jaar gekomen met allerlei nieuwe apps en mogelijkheden voor hun BlackBerry-gebruikers en deze nieuwe BlackBerry 7-smartphones stelt het leger en al het Defensie-gebruikers in staat deze nieuwe prestaties te ervaren." Totzke noemt als voorbeelden hiervan het draadloze Near Field Communication (NFC) en Augmented Reality (Toegevoegde Realiteit) en roemt ook RIM's focus op veiligheid.

Hoop gevestigd op BlackBerry 10
Het contract is goed nieuws in bange dagen bij RIM. De fabrikant heeft de grote slag op de smartphone-markt de laatste jaren gemist. CEO's moesten vertrekken en aandeelhouders vroegen om verkoop van de BlackBerry-tak. RIM hoopt met het nog uit te brengen nieuwe platform BlackBerry 10 de weg omhoog weer in te slaan.