Discovery HD ook bij Ziggo


Net als veel Nederlandse tv-aanbieder wisselt Ziggo het HD-kanaal Discovery HD Showcase voor Discovery HD in. Dit is een HD-simulcast van het SD-kanaal Discovery Channel. Op het HD-kanaal worden programma’s vrijwel allen in native HD-kwaliteit uitgezonden.

Discovery HD Showcase is door Nederlandse tv-aanbieders vanaf januari 2010 doorgegeven. Daarvoor was vanaf 2006 een speciaal HD-kanaal van Discovery Channel voor de Nederlandse markt beschikbaar. Hierop werden slechts enkele tv-programma’s uitgezonden die vele malen werden herhaald.

Logische vervolgstap Discovery Channel
Op Discovery HD Showcase waren tv-programma’s afkomstig van alle Discovery tv-kanalen te bekijken. Op het nieuwe Discovery HD is dezelfde programmering als Discovery Channel te zien, maar dan wel in HD-kwaliteit. Het is daarom een logische vervolgstap van Discovery Channel te noemen, zeker nu HD steeds meer de standaard in televisieland aan het worden is.


Ziggo plaatst Discovery HD in standaardpakket
Discovery HD wordt vanaf 15 mei bij Ziggo onderdeel van het digitaal standaardpakket. Ziggo-abonnees die een HD-kabelontvanger gebruiken kunnen dit HD-kanaal via voorkeuzekanaal 23 bekijken. Dat is de voorkeuzeplaats waar op dit moment Discovery Channel in SD-kwaliteit te bekijken is.


Meeste Nederlandse tv-aanbieders
De meeste Nederlandse tv-aanbieders die op dit moment Discovery HD Showcase doorgeven vervangen dit HD-kanaal op 15 mei voor Discovery HD. Al eerder maakte onder meer UPC, KPN en Multivisie TV bekend dit te doen. Onduidelijk is nog of CanalDigitaal Discovery HD gaat doorgeven. Eigenaar M7 Group S.A is ook eigenaar van andere Europese tv-aanbieders. Allen maken zij gebruik van één satellietbron op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost. De vraag is of M7 Group S.A deze centrale satellietverspreiding voor al haar Europese tv-aanbieders naar Discovery HD mag omschakelen.