LG en Samsung brengen 55 inch OLED televisie op de markt


Nog dit jaar kan de Nederlandse consument televisie met een OLED-beeldscherm in de winkel kopen. Televisiefabrikanten LG en Samsung hebben aangekondigd met 55 inch OLED-televisie de markt te betreden.

Samsung maakt op de elektronicabeurs Worlds Fair in het thuisland Zuid-Korea meer details over haar eerste OLED-televisies bekend. De nieuwe tv-lijn krijgt als modelnummer ES9500 en wordt als topmodel de opvolger van de huidige ES8000 modellen.

Meer kleurreproductie
Doordat bij de OLED-techniek iedere pixel individueel wordt belicht is een tot 20 procent betere kleurenreproductie zichtbaar. De ES9500 modellen beschikken net als bij de ES8000 modellen die gebruik maken van een LED-beeldscherm over bewegings- en spraakbesturing. Ook in het internettelevisieplatform Smart Hub TV aanwezig. Nieuw is Smart Dual View waarmee twee gebruikers gelijktijdig door gebruik van een 3D-bril naar twee afzonderlijke tv-kanalen kunnen kijken.


Dure televisies
OLED-televisies zullen - zeker in de eerste periode dat ze op de markt verkrijgbaar zijn - niet goedkoop zijn. Samsung wil nog definitieve prijs van het 55 inch model bekend maken maar liet eerder al doorschemeren dat er een prijskaartje van mogelijk 8000 euro aan dit toestel komt te hangen. Iets duidelijker is concurrent LG. Deze komst binnenkort ook met een 55 inch model op de markt die een startprijs van rond de 6000 euro gaat krijgen. Mogelijk dat concurrentie van LG de prijs van de Samsung ES9500 nog iets doet drukken.


LG introduceert OLED op filmfestival
Op de OLED-televisie van LG hoeven we niet lang meer te wachten. De tv-fabrikant heeft bekend gemaakt dat men deze tijdens het filmfestival van Cannes - dat op 16 mei start - gaat introduceren. Er is op dit moment weinig details over de nieuwe LG OLED-televisie bekend.