TV zender Oprah Winfrey in zwaar weer

Met de tv-zender OWN, Oprah Winfrey Network, wil het maar niet lukken. De zender is alleen in de Verenigde Staten te bekijken en opgestart door de talkshow diva nadat zij vorig jaar met haar eigen programma stopte.

OWN is vorig jaar opgericht door Oprah Winfrey onder de vlag van Discovery Networks, maar maakt tot nu toe alleen maar verlies. De zender staat vooralsnog voor zeker 250 miljoen in het rood, maar ook nieuwe programmering slaat niet aan waardoor de zender een onzekere toekomst heeft.


Discovery Networks investeert
Veel van de nieuwe shows op de zender zijn niet aangeslagen en de zender OWN heeft nog meer dan de reguliere Amerikaanse networks te lijden onder slechte kijkcijfers. Discovery Networks heeft in de zender zo'n 600 miljoen dollar gestoken. OWN zal binnenkort haar eerste verjaardag vieren maar kijkt dan niet terug op een succesvolle start en een onzekere toekomst. De kans is groot dat Discovery nog wel op korte termijn het format weer fors gaat veranderen. Op de zender komen nu vooral lifestyle programma's zoals My mum is obsessed maar ook veel shows met Oprah zelf zoals Super soul sunday.