Eindexamenjournaals op 3FM en Slam FM

Met de eindexamens voor de deur gaan de Nederlandse middelbare scholieren een spannende periode tegemoet. 3FM en Slam FM zullen hier de komende drie weken uitgebreid bij stilstaan. Demissionair minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt zal hier ook aan meewerken. Maandag, 14 mei, starten de radiostations met een dagelijks eindexamenjournaal.

3FM
De publieke zender 3FM zendt op examendagen om 08.00, 13.00 en 18.00 uur het Eindexamenjournaal uit. De redactie van NOS op 3 is verantwoordelijk voor de totstandkoming ervan. De presentatie is afwisselend in handen van Jozephine Trehy en Onno Beukers.


Naast het eindexamenjournaal is er ook een speciale website waar inhoudelijke tips over en rond het eindexamen staan en direct na afloop van de examens de antwoorden en uitwerkingen.


Slam FM
Om alle eindexamenkandidaten een hart onder de riem te steken, schenkt ook Slam FM drie weken lang de hele dag extra aandacht aan de examenperiode. En daarnaast is dagelijks een ‘Slam FM Eindexamenupdate’ te horen van maandag tot en met donderdag van 21.30 tot 22.00 uur.


Demissionair Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt trapt maandagavond samen met Daniel Lippens en Ivo van Breukelen de ‘Slam FM Eindexamenupdate’ af in het radioprogramma ‘De Avondploeg’, te horen van maandag tot en met donderdag te horen van 19.00 tot 24.00.


Tijdens deze speciale uitzendingen kijkt ‘de Avondploeg’ terug op de examentijd van BN’ers. Zo vertellen onder anderen Brainpower, Vato Gonzalez en Lange Frans over hun ervaringen tijdens deze belangrijke periode in hun leven. [Radio.NL]