Top Gear geŽerd met Gouden Roos


Het Britse autoprogramma Top Gear heeft een Gouden Roos gewonnen. Het BBC-programma kreeg de Honorary Rose Award uitgereikt tijdens het 51e internationale Rose d'Or festival in Zwitserland. Top Gear-presentator Jeremy Clarkson nam de televisieprijs in ontvangst. "Om deze award te winnen moesten er zo'n zeven miljoen auto's kapot", grapte hij.

Clarkson voelde zich vereerd dat zijn programma had gewonnen. "Ik heb de beste baan in de wereld en ik hoop dat ik het voor eeuwig kan blijven doen. Bedankt."


Ook het Eurovisie Songfestival sleepte een Gouden Roos in de wacht. Het liedjesspektakel won de prijs voor beste liveshow. De Nederlandse televisiefilm De Sterkste Man van Nederland greep naast de award, de film was genomineerd in de categorie televisiefilms. De prijs ging naar de Duitse film Homevideo.


De Gouden Rozen worden elk jaar uitgereikt aan de beste en meest creatieve televisieproducties in twaalf verschillende categorieŽn. Dit jaar deden meer dan vierhonderd producties uit veertig verschillende landen mee. De winnaars werden door een vakjury gekozen. [Novum/Radio.NL]