Cultura24 in het teken van sterfdag Bob Marley


Op de sterfdag van de koning van de reggae Bob Marley brengt het publieke themakanaal Cultura24 van de Nederlandse publieke omroep een drie durende ode aan de zanger. Bekende Marley-nummers zijn hierbij te horen.

Het is vandaag precies 31 jaar geleden dat de uit Jamaica afkomstig reggaezanger op 36-jarige leeftijd overleed. Deze week kwam de documentairefilm Marley in de bioscoop. Maker Kevin MacDonald duikt hierin diep in het leven en het werk van de zanger.

Bob Marley slaat de toon op Cultura24
Deze nieuwe documentairefilm is natuurlijk nog niet op Cultura24 te zien. Wel zendt het digitale themakanaal op vrijdag 11 mei vanaf 20.00 uur de documentaire Time Will Tell uit. Ook is een volledig verslag van het legendarische optreden van Bob Marley & The Wailers opgenomen in 1977 tijdens de Exodus-tour in het Londens Rainbow Theater te zien en te horen. Zo kan de kijker vanavond genieten van Bob Marley-hits als Stir It Up, No Woman No Cry en Could You Be Loved.


Cultura24 bij veel tv-aanbieders
Het publieke digitaal themakanaal Cultura24 is in Nederland bij veel tv-aanbieders in het zenderaanbod aanwezig. Van de grotere tv-aanbieders geven alleen Digitenne en CanalDigitaal dit tv-kanaal niet door.