Digitenne zender op mast Hoogersmilde gezet

Met het op de bovenop de zendmast plaatsen van de Digitenne zender is de zendmast in Hoogersmilde tien maanden na het instorten weer helemaal opgebouwd en met 308 meter ook iets hoger dan voorheen.

De speciale helikopter van Heliswiss heeft sinds begin mei meer dan zeventig vluchten uitgevoerd om stuk voor stuk de antenne delen, in totaal 200.000 kilo aan materiaal, op de mast te plaatsen. Helemaal bovenop is nu ook de Digitenne zender gemonteerd en daarmee meet de mast nu maar liefst 308 meter hoogte. De mast stortte 15 juli 2011 in na een brand en de onderzoeken over de oorzaak, waarbij de pijlen met name op Broadcast Partners worden gericht, lopen hierover nog.


Zendmast Hogersmilde in augustus operationeel
Het zal in totaal meer dan een jaar gaan duren voordat de zenders van Digitenne (KPN) en van Broadcast Partners weer op de oude sterkte gaan uitzenden. De bekabeling moet namelijk nog worden aangelegd en er moeten ook diverse zenders worden aangesloten. Naar verwachting is dit in augustus klaar en wordt de mast weer volledig operationeel. De officiŽle opening zal dan in oktober plaatsvinden.