Twitter gaat tweets mailen

Twitter begint een wekelijkse emaildienst naar zijn gebruikers met daarin de hoogtepunten van de week. In de mails staan tweets en links waarvan Twitter denkt dat die belangrijk zijn voor tweeps.

In de wekelijkse mail komen tweets uit je timeline waarop het meest is gereageerd en berichten die voor je volgers belangrijk genoeg waren om te retweeten of aan te merken als favoriet. Vanuit het emailbericht kunnen mensen direct reageren op twitter. De nieuwe dienst wordt in de komende weken uitgerold naar alle gebruikers.

Google ging Twitter voor
De aankondiging van Twitter om te starten met een emaildienst komt enkele dagen nadat ook Google dat deed met Google+. Ook Google zegt dat direct reageren vanuit het emailbericht naar je profiel mogelijk is. Facebook heeft eveneens een mailservice.

Niet alleen profielensites, ook andere sociale media-vormen hebben hun bereik vergroot met emailservices. Zo doet Foursquare al enige maanden een wekelijkse melding waar je vrienden allemaal hebben ingecheckt, geselecteerd naar een aantal maatstaven als populariteit, aard van de plek en gezamenlijke interesses. Hyves is al jaren zeer actief in het sturen van mails naar gebruikers.

Gebruikers porren tot activiteit
Volgens Mashable is met de nieuwe emaildienst het binnenhalen van het personeel van RestEngine, een leverancier van gepersonifieerde emaildiensten, deels verklaard. Vorig jaar nam Twitter al Summify over, dat gebruikers berichten stuurden over wat hun vrienden op social media allemaal belangrijk vonden.

Mashable zegt dat het team achter Twitter druk bezig is de gebruikers te porren om meer activiteit te ontplooien. Een onderzoek van een half jaar geleden liet zien dat 40 procent van de gebruikers die wel actief inloggen op hun account zelden tot nooit tweet. Deze leechers lezen alleen berichten.