Windows 8 Family Safety: Kind onder toezicht

Windows 8 krijgt een optie waarbij de ouder wekelijks een automatische mail ontvangt waarin het computergebruik van het kind wordt getoond.

Dit meldt Microsoft in een blog over veiligheid en kinderen in Windows 8. Microsoft geeft aan zelf nog niet tevreden te zijn over de beveiligingsopties in eerdere versies van Windows.Het is daarom in Windows 8 mogelijk om in het account van het kind Family Safety aan te zetten. Met deze optie ontvangt de ouder elke week een overzicht van het computergebruik van het kind.

Windows 8 Family Safety: I Know what you did last session

In het overzicht zien de ouders welke pagina’s zijn bezocht en met welke frequentie. Ook zien ze welke zoekopdrachten het kind gebruikt heeft en hoe lang het kind achter de pc gezeten heeft. Verder worden ook de downloads zoals apps en spelletjes bijgehouden.Windows 8 Family Safety: Tijdklok & leeftijdsgrenzen

Via Family Safety kan per dag ingesteld worden hoe lang het kind op de computer mag. Ook kunnen bepaalde sites geblokkeerd worden en kan een leeftijdslimieten worden ingesteld voor games en voor bepaalde software uit de Windows Store.

[Via: Building Windows 8