FunX blijft voorlopig toch bestaan

FunX blijft voorlopig toch bestaan. De lokale omroepen van de vier grote steden tekenden dinsdag samen met de NPO een overeenkomst voor de toekomst van FunX na 2012. De lokale omroep dreigde te verdwijnen nadat het ministerie van OCW en de vier grote steden geen of minder geld beschikbaar stelden. De NPO gaat nu investeren in FunX. Hoeveel is niet bekendgemaakt.

“De publieke omroep is de afgelopen zeven jaar actief betrokken geweest bij FunX en steunde het radiostation met kennis, techniek en geld. De luisteraars èn het geluid van FunX zijn voor de NPO belangrijk en alle reden om de samenwerking met de lokale omroepen te versterken”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Audio. “Als radioman ben ik blij dat FunX verder kan en zijn onderscheidende geluid blijft laten horen.”


Veel mensen zijn verbaast dat FunX nog doorgaat. Bij FunX, waar nog steeds een interim directeur aan het roer staat na het onverwachte vertrek van Willem Stegeman is men blij. Volgens de directie heeft de champagne tijdens een feestje flink gevloeid.


Interim-directeur Rocky Tuhuteru: "De positie van FunX is nu duidelijk en er is gelukkig ook voor de luisteraars duidelijkheid. Het is zeker dat FunX blijft bestaan waardoor we jonge luisteraars herkenning kunnen blijven bieden en erkenning voor hun muzieksmaken en aandacht voor de items die zij belangrijk vinden."


De urban zender, via de kabel in heel Nederland te horen, krijgt nu een plek binnen de publieke omroep. Ondanks alle bezuinigingen binnen de publieke omroepen gaan BNN, NTR en VPRO toch bijdragen leveren aan FunX..


3FM zendermanager Wilbert Mutsaers krijgt vanaf 1 januari 2013 ook de supervisie over FunX. De zender blijft voorlopig te horen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht met de landelijke editie. [Radio.NL]