Marathonuitzending op Radio 2


De Radio 2-ochtendshow ‘De Heer Ontwaakt’ maakt een marathonuitzending in ‘De Nacht van de Vluchteling’. Van donderdag 17 mei middernacht tot 09.00 uur 's ochtends vraagt presentator Sander de Heer aandacht voor de schrijnende situatie van kinderen in vluchtelingenkampen.

In ‘De Nacht van de Vluchteling’, een sponsorloop van Stichting Vluchteling, lopen mensen veertig kilometer van Rotterdam naar Den Haag. Sander de Heer maakt dan met 109 wandelaars een 40 kilometer lange wandeltocht.


In dit team lopen naast luisteraars ook BN’ers en politici mee, zoals Paulien van Deutekom, zanger Dotan, William Spaaij, Hella van der Wijst en PvdA Kamerlid Tanja Jadnanansing.


Sander: "Voor een euro per dag kun je één kind een dag eten geven. Daar wil ik me voor inzetten en tijdens De Nacht van de Vluchteling wil ik daar aandacht voor vragen". Luisteraars kunnen dit team sponsoren via Nachtvandevluchteling.nl.


Voor de tocht start op de Erasmusbrug (er wordt van Rotterdam naar Den Haag gelopen), verzorgt Stichting Vluchteling een speciale warming up voor de deelnemers in Las Palmas aan de Wilhelminakade. Tijdens dit voorprogramma treedt Sara Kroos op, met een lied dat zij speciaal voor de loop gemaakt heeft, ‘Voor de nacht’.


Daarnaast interviewt Hadassah de Boer Sander de Heer en Tineke Ceelen (directeur St. Vluchteling) over hun reis naar een vluchtelingenkamp in Kenia. Ook Eric Corton en Greg Holden betreden het podium met het lied ‘The Lost Boy’. De warming up is (uiteraard) in handen van Olga Commandeur. [Radio.NL]