Android app voor tv-kijkers Glashart Media


Dienstenaanbieder Glashart Media heeft een gratis app voor bezitters van een tablet die werkt op het Android besturingssysteem gelanceerd. Met de app kan men nog niet live naar tv-kanalen kijken.

De nieuwe app van Glashart Media werkt alleen op tablets die werken met Android 3.0 of hoger. Verder dient er een minimaal schermformaat van 1024x768 op de tablet aanwezig te zijn. Al eerder bracht Glashart Media een soort gelijke app voor bezitters van de Apple iPad tablet uit.

Televisie kijken via tablet niet mogelijk
Het is opvallend dat met de nieuwe app klanten van tv-aanbieders die tv- en radiodiensten van Glashart Media niet via de tablet live naar een aantal tv-kanalen kan kijken. Op vele glasvezelnetwerken waar Glashart Media actief is, kunnen Nederlanders die via KPN tv-kijken dit wel doen. Ook tv-aanbieders die onder de KPN vlag vallen en Ziggo leveren deze tweede scherm kijkmogelijkheid wel. UPC start hiermee in het derde kwartaal van dit jaar als de Horizon Mediabox in Nederland zijn intrede doet.


Wel nuttige aanvulling
Ondanks dat men niet live naar tv-kanalen kan kijken is de nieuwe app een nuttige aanvulling te noemen. Via de app kan men alle IPTV-decoders die bij een abonnement actief zijn beheren. Ook is daarbij het zappen tussen kanalen mogelijk. Verder kan men gebruik maken van de Elektronische Programmagids van de tv-decoders, zijn herinneringen in te stellen en zijn favorietenlijsten makkelijk te maken.


Opname instellen
Wie over een IPTV-decoder met opnamemogelijkheid beschikt kan via de app een opname instellen, alle geplande opnames beheren en het lopende programma live pauzeren. Opnemen op afstand dus buiten het bereik van het gebruikte wifi-modem is bij Glashart Media nog niet mogelijk.