Instagram camera in de maak

Instagram camera in de maak

Iedereen kent het retro-camera icoontje van Instagram en de mannen van het Socialmatic Project willen de camera in het echt gaan namaken. Voor een echt werkende Instagram camera is echter wel 50.000 dollar nodig.

Via de website Indiegogo.com probeert Socialmatic Project het benodigde bedrag van $50.000 binnen te halen. Het geld is nodig om een samenwerking aan te gaan met een partner om de camera tot realiteit te maken. De makers claimen dat dit de eerste crowd sourcing fotocamera kan worden en beloven een fikse korting voor degenen die een donatie doen. De Instagram camera zal $350 gaan kosten.Instagram icoontjeInstagram camera specificaties

Voor $350 krijgt men een camera met de volgende specificaties:

- 16 GB opslag;

- Wifi en Bluetooth;

- 4:3 touchscreen;

- 2 lenzen, de 2e wordt gebruikt voor 3D filters, webcam applicaties en QR Code capturing;

- Optische zoom;

- Led flitser;

- Interne printer;

- Papier cartridge met Instagram papiervellen;

- Vier seperate kleuren inktcartridges;

- InstaOs 1.0 (voegt Facebook en Instagram app samen zodat je foto's direct op Facebook zet);

- Pairing met iPhone en Android App;

Officiële promovideoInstagram camera met interne printer

De interne printer kan direct op de Instagram papiervellen printen en print daarbij je gebruikersnaam en een QR-code waarmee je gevolgd kan worden door andere Instagrammers. De papiervellen zijn voorzien van een lijmlaag waardoor je ze als post-its kunt gebruiken.

Momenteel staat de teller op $1895 met nog 47 dagen te gaan weten we of de uiteindelijke $50.000 gehaald gaat worden. Als concept vinden we de Instagram camera in ieder geval al geslaagd.

[Via: Neowin]