Ikea introduceert meubel met ge´ntegreerde tv en bluray

Woonwarenhuis Ikea heeft een televisiemeubel met ge´ntegreerde TV inclusief speakers en een blu-ray speler ontworpen. Deze Uppleva komt dit jaar en volgend jaar stapsgewijs op de markt. Het is daarmee de eerste Ikea TV.

Ikea heeft altijd al een groot assortiment van TV meubels in de aanbieding waarbij het vervolgens passen en meten is om alles netjes weg te werken. Het Zweedse woonwarenhuis wil het klanten gemakkelijk maken door nu zelf een kant en klare multimedia set te gaan verkopen.


Ikea Uppleva volgend jaar in Nederland
De Uppleva kan door de gebruiker zelf worden uitgebreid met extra apparatuur, waarvan dan de kabels netjes en gemakkelijk kunnen worden weggewerkt. Het meubel zelf komt er in diverse samenstellingen en afmetingen evenals de TV en audio apparatuur apparatuur. Deze zal niet van een gerenommeerd merk zijn maar, zoals bij zoveel Ikea producten, van Chinese makelijk en wel van TCL Multimedia. De speaker apparatuur is 2.1 kanaals inclusief een subwoofer, maar die kan buiten het meubel worden geplaatst. Wie het meubel als eerste wil hebben moet er in juni voor naar Zweden. Dit najaar volgt de introductie in andere Europese landen maar wereldwijd en in Nederland en BelgiŰ is dit pas voor 2013 gepland.