Diablo III-ontwikkelaar biedt excuses aan

Blizzard, ontwikkelaar van het spel Diablo III, heeft zijn excuses aangeboden voor de problemen die gamers ondervonden tijdens het inloggen op de servers van het spel. Dit leidde tot enorm veel frustratie onder gamers.

Veel gamers wachtten al 10 jaar op het vervolg in de Diablo-reeks en toen deel 3 op 15 mei eindelijk uitkwam konden ze dan ook niet wachten om het te spelen. Maar wachten moesten velen want door de enorme toestroom van gamers die tegelijkertijd het spel wilden spelen, waren er veel connectieproblemen. Vooral de Error 37 en 3003 werden berucht onder de Diablo III-gamers.

Diablo III populairder dan verwacht

Blizzard gaat nu door het stof door op het Amerikaanse Battlenet-forum van Diablo III een excuus-post te plaatsen. Hierin bedankt het alle gamers die het spel hebben gekocht en dat het he erg spijt dat technische problemen ervoor hebben gezorgd dat de gamers het spel niet konden spelen. Ondanks dat Blizzard rekening had gehouden met een flinke toestroom van gamers, bleek dit toch niet voldoende.

Diablo III-server optimalisaties

Blizzard laat weten verschillende optimalisaties te hebben toegepast aan de servers om de toestroom beter aan te kunnen. Volgens Blizzard lopen de server nu relatief goed en blijven ze de prestaties in de gaten houden en zullen er nog wat verdere optimalisaties per regio worden doorgevoerd.

Diablo III veilinghuis uitgesteld

Ook worden de problemen met het achievement-systeem onderzocht. Spelers gaven te kennen dat achievements niet correct werden verwerkt of opgeslagen. Het veilinghuis waarbij je met echt geld virtuele spullen kunt kopen voor in de game is uitgesteld. Verwacht wordt dat dit rond 22 mei live zal gaan.Diablo III trailer