Kans op overname commerciŽle zender Brabant10


Voor de regionale commerciŽle tv-zender Brabant10 hebben zich inmiddels vijf overnamekandidaten gemeld. De televisiezender werd dinsdag failliet verklaard, aangevraagd door de vier aandeelhouders, onder wie projectontwikkelaar Jan Hoppen. De tv-zender heeft tot het einde toe geprobeerd de financiele problemen te boven te komen, dit is niet gelukt.

Het is nog onduidelijk hoe serieus de interesse is en wat de mogelijke overnamekandidaten met Brabant10 willen. Bij de commerciŽle tv-zender zijn twintig medewerkers ontslagen. Maar de uitzendingen op Brabant10 gaan vooralsnog door. Brabant 10 is alleen via Ziggo digitaal te ontvangen.


Brabant10 is in 2008 ontstaan door uit een fusie van TV & Co in Breda, RTV 10 in Eindhoven en TV 13 uit Tilburg. De eerste uizending van Nederlands grootste commerciŽle regionale tv-zender was op 25 april 2008. Een jaar later ontstonden al problemen en werd een vijfde van het aantal medewerkers ontslagen wegens tegenvallende reclame-inkomsten. Er werkten toen 41 mensen. [Radio.NL]