Man Bijt Hond verhuist naar commerciŽle omroep


Het populaire tv-programma Man Bijt Hond verhuist in Vlaanderen van publieke omroep VRT naar de commerciŽle omroep VT4. Het programma wordt bij VT4 nog maar ťťn keer per week uitgezonden.

Voor de Nederlandse kijker van het Vlaamse origineel van Man Bijt Hond heeft dit grote gevolgen. Men kan voor het eerst in 15 jaar niet meer naar dit tv-programma kijken. De Vlaamse publieke omroep VRT is bij iedere Nederlandse tv-aanbieder te bekijken. Het commerciŽle VT4 is echter bij geen enkele tv-aanbieder in het zenderaanbod beschikbaar. Het commerciŽle tv-kanaal zendt wel via de satelliet uit maar is alleen via een abonnement van aanbieder TV Vlaanderen via de satelliet te bekijken. Deze abonnementen zijn officieel niet in Nederland te verkrijgen.

Gevolg verkoop SBS Belgium
De verhuizing van Man Bijt Hond in Vlaanderen is het directe gevolg van de verkoop van het commercieel mediabedrijf SBS Belgium door ProSiebenSat.1 Media. Sanoma kocht samen met onder meer productiehuis Woestijnvis SBS Belgium. Woestijnvis is producent van Man Bijt Hond maar wilde dit tv-programma voor publieke omroep VRT blijven maken. VRT besloot echter de banden met Woestijnvis na de aankoop van SBS Belgium Ė waaronder de tv-kanalen VT4 en VijfTV vallen Ė minder intensief te maken. Eťn van de eerste zichtbare gevolgen is het besluit na 15 jaar te stoppen met het uitzenden van Man Bijt Hond.


Nu wekelijks op VT4
Man Bijt Hond blijft wel in afgeslankte vorm voor Vlaanderen behouden. CommerciŽle omroep VT4 gaat nu wekelijks ťťn aflevering van het succesvolle tv-programma uitzenden. Man Bijt Hond krijgt in de nieuwe opzet ook enkele nieuwe rubrieken. VT4 en Woestijnvis willen nog niet verklappen welke rubrieken dit zijn.


In Nederland verandert er nietsAan de Nederlandse versie van Man Bijt Hond verandert er door de ontwikkelingen rond het programma in Vlaanderen voorlopig niets. Het blijft op dezelfde tv-zender op het zelfde tijdstip dat nu het geval is uitzenden. Zodoende hoeft de Nederlandse tv-kijker Man Bijt Hond dus niet vaarwel te zeggen.